Caravanbedrijf van der Hoek is een familiebedrijf met haar oorsprong begin 1900. In deze tijd begon Adrianus van der Hoek een smederij in Zwartewaal. Zijn zoon Arie had tijdens de oorlog een transportbedrijf. Begin jaren vijftig zag hij de voordelen van mechanisatie in de landbouw en nam de stap om Ford dealer te worden voor tractoren voor heel Zuid-Holland. In het einde van de jaren ’50 werd hij tevens Ford dealer voor personen auto’s, waarna begin jaren ’60 de straat waar het bedrijf gevestigd was werd omgedoopt tot Henry Fordstraat.

Jan van der Hoek, zoon van Arie, is in 1965 naar Oud-Beijerland /Greup gekomen om in de Hoeksche Waard de vertegenwoordiging van Ford tractoren te gaan voeren. In 1978 is het bedrijf vanaf de Stougjesdijk verhuisd naar de huidige locatie aan de Beneden Oostdijk te Oud-Beijerland. Eind jaren ’80 kwam er een grote sanering in de agrarische sector waarbij vele agrariërs stopten en degenen die hun werkzaamheden voortzetten fors groeiden. Op dit moment is de fabriek van Ford tractoren gefuseerd met FIAT-agri en New-Holland dorsmachines tot het merk New-Holland, waarbij het dealerschap van Ford tractoren verloren ging.

Martin had inmiddels zijn opleiding MTS autotechniek en MTS werktuigbouwkunde met succes afgerond en had tevens de opleidingen eerste monteur motoren, eerste monteur onderstellen en keurmeester APK 2 aan de VAM afgerond.

Met deze bagage op zak besloten Jan en Martin in 1990 de overstap te maken naar de recreatieve sector waarmee de oprichting van Caravanbedrijf van der Hoek een feit was. Na een goed gesprek met de importeur van Wilk caravans was diezelfde dag nog het dealerschap van de merken Wilk en Gruau een feit. Door Martin werden vervolgens de opleidingen eerste caravanschadehersteller, caravan-experstise en keurmeester caravan-onderhoud met succes voltooid om een sterke basis voor het bedrijf te hebben. Dit resulteerde erin dat Caravanbedrijf van der Hoek binnen enkele jaren uitgroeide tot één van de drie toonaangevende Wilk dealers van het land.

-advertentie 1991

De liefde voor techniek is voor de familie van der Hoek altijd de basis geweest van hun bedrijf. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat naast het onderhoud en reparaties aan “eigen” caravans ook vele klanten uit de ruime omgeving met “vreemde merken” voor onderhoud en reparaties naar Caravanbedrijf van der Hoek komen.

Deze manier van werken is niet onopgemerkt gebleven in de caravanbranche. Zo is dit tevens opgevallen bij de importeur van Hobby/Fendt caravans, waarna zij Martin van der Hoek in de zomer van 2009 hebben benaderd om het dealerschap van Hobby caravans aan te gaan. Natuurlijk is dit voor Jan en Martin een enorme eer om het meest verkochte caravanmerk van Nederland in hun showroom aan de klanten te mogen tonen.