Periodiek onderhoud

Uit onderzoek en controles van de politie blijkt veelvuldig dat vele caravans niet in een al te beste staat verkeren. Vele caravanbezitters gaan ervan uit dat het onderhoud niet zo hard nodig is, omdat men ‘slechts 1 à 2 keer per jaar’ van dit geliefde bezit gebruik maakt.

Wij van Caravanbedrijf van der Hoek weten echter uit ervaring waar dat toe leidt: tot onnodig hoge reparatiekosten en een onnodige bekorting van de levensduur. Want ook hier geldt: “Wat rijdt dat slijt en wat staat dat vergaat!”.

Verdroogde banden, slecht functionerende remmen, versleten schokdempers en wiellagers, dit alles kan het voortijdige einde betekenen, niet alleen van uw welverdiende vakantie, maar ook van uw kostbare bezit.
Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw caravan en bevordert de verkeersveiligheid. Tevens zorgt een goed onderhouden caravan ervoor dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Een defect aan uw caravan kunt u natuurlijk niet gebruiken wanneer u bijvoorbeeld op weg bent naar uw vakantiebestemming. Zorg er daarom voor dat uw caravan goed onderhouden blijft.

Hoe zorg ik voor goed onderhoud van mijn caravan?

Door minimaal eens in de twee jaar te kiezen voor de BOVAG Onderhoudsbeurt. Een BOVAG-onderhoudsbeurt is een combinatie van keuring (zoals een APK) en onderhoud van alle wezenlijke onderdelen van uw Caravan. De volgende onderdelen worden gekeurd en onderhouden:

Onderhoudsbeurt BOVAG

Onderhoudsbeurt BOVAG

In de tussenliggende jaren kunt u een BOVAG Onderstelbeurt laten uitvoeren, wat vergelijkbaar is met een ‘kleine beurt’ voor de auto. Hierbij worden alle controlepunten van het onderstel, van de gasinstallatie en de rijverlichting gecontroleerd. Zie hieronder een filmpje van BOVAg over de gascontrole.

Na de BOVAG Onderhoudsbeurt of Onderstelbeurt krijgt u van ons het keuringsrapport mee waarop alle bevindingen van ons zijn aangegeven. Indien de caravan op alle inspectiepunten is goedgekeurd krijgt u de BOVAG-keuringssticker; Het bewijs van goed onderhoud.

Maak direct een afspraak

Voor het maken van een afpraak voor onderhoudswerkzaamheden aan uw caravan kunt u direct online een afspraak aanvragen via deze link.